Ο γυναικείος αγροτουριστικός συνεταιρισμός Πτελεού (Φτελιά) ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000 από 17 γυναίκες του δήμου Πτελεού με σκοπό να αντιμετωπίσει την ανεργία που πλήττει ιδιαίτερα την περιοχή, αξιοποιώντας τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους και να προωθήσει τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της περιοχής ( λάδι, ελιές, φρούτα, λαχανικά κ.α.).

Σ’ ένα σύγχρονο εργαστήριο παράγονται και συσκευάζονται μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού και ταψιού, αρτοσκευάσματα, τραχανάς και χυλοπίτες, φιλέτο γαύρου, αρωματικά λαδόξυδα, πίτες με χειροποίητο φύλλο, καλαθάκια με αρωματικά φυτά και άλλα.

Οι γυναίκες του συνεταιρισμού κατανοώντας ότι πρέπει να συνδιαστούν οι γνώσεις πάνω στα παραδοσιακά προϊόντα με ό,τι πιο σύγχρονο στην υγιεινή και την άσφαλεια των τροφίμων ώστε ο καταναλωτής να έχει στα χέρια του ένα προϊόν αγνό αλλά και ασφαλές εγκατέστησαν στο εργαστήριο το σύστημα Η.Α.C.C.P.

Στα εφτά χρόνια λειτουργίας του ο συνεταιρισμός απορρόφησε μεγάλες ποσότητες τοπικών προϊόντων, απέκτησε νέα μέλη και προώθησε τα προϊόντα του εκτός από την τοπική αγορά στο Βόλο, τη Λαμία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα και αλλού.